#2017-07-19 00:18:38 

ZarąbistaLenka

Użytkownik

Posty: 52

Skąd: Wrzesnia

Wiek: 26

Ogólnie wiem jak robić mase lukrową, ale co do niej dodać, żeby miała niebieski kolor?
#2017-07-19 02:52:27 

AstronautkaA

Użytkownik

Posty: 54

Skąd:

Wiek: 27

barwnik spożywczy? sok z jagód?
#2017-07-19 05:17:50 

Skompromitowana

Użytkownik

Posty: 72

Skąd: Opole

Wiek: 40

zeby masa lukrowa do tortu miała niebieski kolor to musisz dodac odpowiednia ilosc niebieskiego barwnika spozywczego, jak uzyjesz soku, to kolor nie bedzie intensywny i moze nie byc jednorodny. A jak bys szukala idealnego przepisu na taka mase to na stronie https://www.sweetpaste.pl/jak-przygotowac-mase-cukrowa-do-tortu,3,7.html masz takiego gotowca. Masz podana proporcje skladnikow i instrukcje krok po kroku.
#2017-07-19 08:09:43 

ZarąbistaLenka

Użytkownik

Posty: 52

Skąd: Wrzesnia

Wiek: 26

nigdy nie używałam płynnej glukozy i masła, może dlatego te moje masy nie były takie plastyczne
#2017-07-19 09:50:48 

Skompromitowana

Użytkownik

Posty: 72

Skąd: Opole

Wiek: 40

Tluszcz jest niezbedny, inaczej masa nie bedzie sie dobrze ugniatala i nie bedzie miala polysku. Masa cukrowa plastyczna i blyszczaca to produkt idealny. Taka masa powinna dobrze sie rozciagac, dzieki temu mozna okryc nia caly tort. Tutaj https://www.sweetpaste.pl/jak-zrobic-plastyczna-mase-cukrowa-za-niewiel,3,6.html masz instrukcje jak zrobic to w prawidlowy sposob.
#2017-07-19 10:43:57 

ZarąbistaLenka

Użytkownik

Posty: 52

Skąd: Wrzesnia

Wiek: 26

użyteczny serwis:) dzieki za odpowiedzi i linki do stron
DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015